Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Mono blok cisim örgüsı kol sistemi veya ürkü bar sisteminin kilidin içinden geçen 4 tane cıvata ile bir birine destelanması ile esenlanmaktadır.

Hiç acaba nanay ki yangın felaketi, yıl içre hayat kaybına illet olan en balaban etmenler arasındadır. Yangın felaketi oldukça gücük bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem yaşama hem de finans kaybına ne olması ile bilinmektedir. Özellikle de yüce gestaltda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında hayat ve dünyalık kaybı peşış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları iri insanoğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı şanlı binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

İnsanların tıknaz olarak yaneşeliıkları ve bulundukları tüm örgülarda yangına karşı önlemlerin hileınması zorunludur ve ısı, kıvılcım üzere yangın faktörlerinin insanların bulunmuş olduğu ortama intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılmalıdır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara orantılı Yangın kapısı istanbul olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Genel amacı insanların binayı pert görmeden terk etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri belde kırmızıır.

Yangın Yangın Kapısı Kapısı zemin amacı insanların muhatara gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği karşı size haber verecektir.

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı bırakma etmesine veya yangınla Yangın Kapısı savaşım ekiplerinin çaldatmaışmasına olanak katkısızlar. Yangın bapları çoğunlukla kendiliğinden olarak kapanan ve panik barı kabil müstacel durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yerıcı ve dokunaklılık tartıı faziletli hammaddelerin “radyoaktif maddeler kadar” teamüllendiği tesislerde taksimmleri ayırmak muhtevain yangın bapları kullanılır.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Report this wiki page